جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ما لحاف دوزیم، به شیوه مدرن!

علی بیست و هشت سال دارد. خیلی از جوان‌های هم سن و سال او هنوز درگیر این هستند که چه برنامه‌ا‌ی برای آینده‌شان بچینند و اصلا چطور زندگی کنند. او ولی از 18 سالگی وارد بازار کار شده، ده سال سابقه حضور در بازار دارد، متاهل است، یک زندگی را مدیریت می‌کند و در کنار این‌ها کارآفرین است!

یتا زندگی خشِ یزدی 

علی فلاح اهل یزد است و لهجه‌ی شیرین یزدی‌اش حین حرف زدن، آدم را یاد قطاب و بادگیر و میدان امیرچخماق می‌اندازد. پدرِ آقا علی داستان ما، لحاف‌دوز بوده است، هنرمند و پاک دست و استادکار. علی هم از 18 سالگی، زیر پر و بال پدر کارش را آغاز کرده. او می‌گوید:«یه جایی از کار متوجه شدیم که مردم دیگه مثل سابق لحاف استفاده نمی‌کنند و لحاف نمی‌خرند. تصمیم گرفتیم هنرِ پدر رو مدرن کنیم. پس کسب و کارمون رو بردیم سمت دوختِ لحاف کرسی و پشتی ترمه و شاه‌نشین. ترمه‌های یزد معروفه، و توی خونه‌ی مادربزرگ‌های ما از قدیم تا امروز پشتی‌های ترمه وجود داشته و داره.» تولید شاه‌نشین، یا همان مبلمان سنتی با اینکه کار آسانی نیست اما شیرینی‌های خاص خودش را دارد، انگار که محصول تولیدی شما، دنیای مدرن و شیک زندگی امروزی را می‌شکافد و عطری از سنت و خاطرات خوب کودکی که پر بود از صفا و راحتی به جان زندگی تزریق می‌کند. البته که آقای فلاح در غرفه‌ی «آترمه» نیز همین هدف را دنبال نموده و سعی دارد سنت‌های زندگی‌های اصیل و باصفای قدیم را زنده نگه دارد. او می‌گوید:«آترمه از آغاز کار تا حالا دنبال این بوده تا با تولید و فروش لحاف کرسی، پشتی‌های ترمه و شاه‌نشین‌های سنتی، یتا زندگی خشِ یزدی رو به زندگی‌های جدید و امروزی هدیه کنه.»

سرفه‌های بی‌پایان 

نام ترمه با یزد پیوند خورده است. ترمه پارچه‌ای است دلربا که همیشه طرفداران خودش را دارد. آقای فلاح می‌گوید:« ترمه در یزد بسیار در دسترسه. از ضایعات کارخانه‌های نساجی یزد درست میشه. به خاطر همین تهیه مواد اولیه شاه‌نشین در یزد مقرون به صرفه‌ست. رویه کار ما رو خیاط می‌دوزه و برای پر کردن شاه‌نشین‌ها که دقت خاصی می‌خواد از تجربه پدر کمک می‌گیریم. ما در ابتدای کار سه نفر بودیم. من و پدر و برادرم و در حال حاضر حدود بیست و سه نفر هستیم. فروش ما هم در مغازه‌ای که توی بازار یزد داریم، اینستاگرام و باسلام هست. الحمدلله با اینکه ما تبلیغات زیادی نداشتیم اما مشتری به خوبی از کار استقبال کرده. ما مشتری‌هایی داشتیم از شمال کشور، از استان‌های جنوبی که شاه‌نشین رو پسندیدن و خریدن. و اگر ما تبلیغاتمون رو بیشتر کنیم باز فروش بالاتر میره.» تولید پشتی‌های ترمه و شاه‌نشین در کنار ارزش و اهمیتی که برای زنده نگه‌داشتن هنرهای اصیل ایران دارد، با سختی‌هایی همراه‌ست. یکی از مهمترین این سختی‌ها، پرزهایی ست که حین پرکردن پشتی‌ها و شاه‌نشین در محیط کارگاه پراکنده می‌شود و کارگرانی که مشغول پرکردن شاه‌نشنین‌ها هستند را به شدت آزار می‌دهد، سرفه مهمان آن‌ها خواهد شد و در بلندمدت خواب راحت را بر آنان سخت می‌کند. این درحالی‌ست که آقای فلاح کارکنانش را به صورت آزاد بیمه کرده و هزینه بیمه‌شان را از جیب می‌دهد و بیمه‌ی مخصوصی برای کارگران این صنف وجود ندارد.\

کارآفرینی برای 100 نفر 

انگیزه‌ی بزرگ آقای فلاح از روز اول کارش تا حالا، این است که توانسته برای جوان‌های شهرش شغل ایجاد کند. او می‌گوید:«همین که واسطه شدیم رزقِ حلال سفره 20 نفر از همشهری‌هامون برتامین بشه موجب میشه با انگیزه و قدرت بیشتر ادامه بدیم. ما نیرویی داریم که از سال‌ها پیش با ما بوده، همین‌جا کار کرده و داماد شده، حالا هم بچه‌اش به‌دنیا اومده و چرخ زندگیش رو با کار کردن در کارگاه می‌چرخونه. این خیلی برای ما خوشحال کننده‌ست.» البته که آقا علی دلش می‌خواهد تا دو سال آینده با ایجاد یک کارگاه بزرگ و افزایش تبلیغات، برای بیش از 100 نفر شغل ایجاد کند. او یقین دارد که اگر رایزنی‌هایش برای صادرات محصولاتش به کشورهایی مثل عراق و کویت و امارات به نتیجه برسد، خون تازه‌ای به رگ‌های کسب و کارشان خواهد دوید. او بیکار ننشسته و در تلاش است تا بهترین اتفاق را برای آترمه رقم بزند. آقای فلاح معتقد است:«اگه یه جوانی موقعیت شروع این کار رو داشته باشه، می‌تونه با یک فضای 50 متری و سرمایه اولیه 100 میلیونی کارش رو شروع کنه. و با تولید هفته‌ای 20 الی 30 دست شاه‌نشین پیش بره. چرا که در صورت تبلیغات و معرفی محصول، فروش و حاشیه سود خوبی به همراه خواهد داشت.»

دیدگاهتان را بنویسید

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x